< Tornar a Actualitat

Centres de secundària de Sitges seran els primers en viure el Límbic

Quatre artistes i companyies participants al festival impartiran tallers basats en els seus espectacles
27.04.2023

El Límbic és un festival itinerant i cada any, cada edició, s’esforça per arrelar de diverses formes al territori que l’acull. Una d’elles és apropant les companyies i artistes participants als joves del municipi. És una manera d’ampliar la programació més enllà de l’actuació puntual i efímera i acostar-la encara més a la reflexió i el pensament, proporcionar un espai més pausat que afavoreixi la participació i així aprofundir, amb certa perspectiva comunitària, a les qüestions que els artistes plantegen en els seus treballs. Tenint en compte, a més, el que el Límbic és un festival adreçat especialment als joves, a dalt i a baix de l’escenari, tot el que sigui convocar i interpel·lar els de Sitges és un valor prioritari.


A partir d’aquestes consideracions, quatre artistes o companyies impartiran un taller amb centres educatius de la vila del Garraf. Es tracta de Mambo Project, en relació al seu muntatge Iaia, que treballaran amb prop d’una seixantena d’alumnes de 1r d’ESO de l’Escola Pia de Sitges; Emília Gargot, que aprofundiran en els plantejaments de l’espectacle Container amb un centenar d’estudiants de 3r d’ESO de l’Institut Vinyet; Eloi Martín, que farà el mateix a partir del seu punyent monòleg Middleground amb alumnes de 1r de Batxillerat de l’Escola Pia; i finalment, Col·lectiu Desasosiego, que compartiran amb dos grups de 4t d’ESO del mateix centre l’influx lorquià de la peça Un segundo bajo la arena.


Les sessions amb estudiants de l’Escola Pia se celebraran just abans de l’inici del festival, el mateix dia 5 de maig pel matí. Les que reuniran Emília Gargot amb alumnes de l’Institut Vinyet es realitzaran amb una mica més d'antelació, el dia 3 de maig. Tot plegat, un escalfament per a aquesta edició del Límbic que, a més, pretén deixar pòsit.


Foto de Dani Codina

Comparteix