< Tornar a Artistes

MAGUETTE DIENG, CARLES REBASSA, LAIA CARBONELL

Música, Poesia

Biografia

Maguette Dieng és una dj, productora i programadora musical de Barcelona que es dedica a la difusió musical des de diverses plataformes. Exerceix de dj sota el nom de Mbodj, punxant a diferents sales de Barcelona com Razzmatazz, Apolo i Laut, entre d’altres, i a festivals com Mutek, Sonar i Loom. També té un programa de ràdio bimensual a Noods Radio, una emisora en línia ubicada a Bristol. Tambe és co-fundadora del col·lectiu musical Jokkoo, format per sis integrants de la diàspora africana establerts a la ciutat comtal. Juntament amb elles, té un programa de ràdiomensual a Dublab.es, des d’on difonen sons d’arrel electrònica i experimental procedents d’Àfrica i la seva diàspora global. També programen festes a les què conviden a aquestes artistes i participen a la programació de cicles musicals com el Lorem Ipsum, al Macba, o el festival Electrónica en Abril, a la Casa Encendida. El motor de la seva feina té molt a veure amb transformar la mirada que existeix sobre la música electrònica i avançada, i sobre com es pot i s’ha de crear comunitat i possibilitat mitjançant el so.


Carles Rebassa és autor de Poema B, Els joves i les vídues (Premi de poesia Ausiàs March 2006), Pluja de foc, Sons bruts (Premi Carles Riba 2018) i El Caire Formentera (Premi de poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater 2022). També és autor de dues novel·les: Eren ells (Premi Ciutat de Tarragona 2016 i Premi Ciutat de Barcelona 2016) i Divendres, dissabte, diumenge, que publicarà Editorial Empúries el mes de maig.


Laia Carbonell Ferrer ha publicat els poemaris Nibrós (Premi Ciutat de Manacor de Poesia Miquel Àngel Riera 2019) i Finlàndia (Premi Amadeu Oller 2015). Ha traduït la Bèstia d’Edicions Poncianes d’Albert Camus amb Francesc Gelonch, i ha impulsat i coordinat el llibre i documental sobre el 15-M a Terrassa amb el col·lectiu A les vuit al Raval. Des del gener del 2019, és una de les tres programadores del cicle de poesia de l'Horiginal.Enllaços

+ Consulta el programa