< Tornar a Artistes

SAMBORI, ALBA RIERA, ANA POLO, MARTÍ SALES I GEMMA POLO

Reflexió

Biografia

El Sambori és un projecte que fomenta la creació de propostes artístiques i culturals de creació i autoria col·lectives, amb l’objectiu de fomentar l’empoderament de l'alumnat, el sentiment de pertinença comunitari i l’ús de la llengua catalana, defensant la cultura com una eina de transformació social generadora d’oportunitats educatives i en lluita contra la segregació escolar. L’objectiu és interpel·lar al conjunt d’infants i joves del país, especialment als que es troben en situació de més vulnerabilitat, incidint en centres educatius amb més complexitat i en contextos més desafavorits. Es tracta que l’alumnat trobi un canal per expressar la seva veu, creant sinergies entre els diferents membres de la comunitat educativa, però també amb altres entitats del seu entorn per crear teixit cultural de base.


L’Alba Riera és comunicadora i periodista cultural. Ha col.laborat a Planta Baixa de TV3, a Playground com a reportera i host, a El Balcó de SER Catalunya, al Via Lliure de RAC1, a Estiu de Gràcia de Catalunya Ràdio, a El Circ de 8TV, a Els Experts d'iCat i a l'Habitació 910 de Betevé. També ha presentat el podcast de Wallapop Lo Siguiente amb el Luc Loren i el Twitch de Platanomelón. Ocasionalment l'has pogut llegir a SModa (El País), Núvol o Rockdelux. Actualment forma part de l'equip de Col·lapse, de TV3, col.labora a El Suplement de Catalunya Ràdio, amb una secció que comparteix amb l'Andreu Juanola, copresenta amb l'Iñaki Mur el podcast Dentro de Ràdio Primavera Sound, és seccionista al Tardeo de l'Andrea Gumes), també de Ràdio Primavera Sound. Modera xerrades culturals.


L’Ana Polo és periodista i humorista i ha treballat a diversos programes de RAC1, Catalunya Ràdio i TVE. També va ser col·laboradora del late show No te metas en política. Actualment la podeu seguir al podcast Oye Polo de Radio Primavera Sound i a Feministic de Fibracat TV. També als monòlegs amb els que recorre la geografia catalana.


El Martí Sales va debutar l’any 2005 amb el poemari Huckleberry Finn (Editorial Moll), que li va valer el premi Vila de Lloseta de poesia, i, des d’aleshores, ha construït una trajectòria literària inclassificable, transgredint els límits de cada gènere que ha conreat. Així, ha publicat prosa poètica —Dies feliços a la presó (Empúries, 2007)—, narrativa —Principi d’incertesa (Males Herbes, 2015)—, el poema narratiu La cremallera (Males Herbes, 2017) i fins i tot un diccionari (Aliment, Club Editor, 2021). També ha fet una incursió en l’assaig amb Ara és el moment (Amsterdam, 2016), una crònica de l’escena musical catalana, i és el traductor habitual al català d’autors com Kurt Vonnegut, John Fante, Shirley Jackson, Vivian Gornick o Patti Smith. En l’àmbit musical, destaca per haver format part del grup de punk Els Surfing Sirles, on era el cantant i guitarrista. També ha col·laborat en publicacions culturals com ara Time Out Barcelona i ha estat codirector del Festival Internacional de Poesia de Barcelona (2010-2013) i del Poesia i + de la Fundació Palau i Fabre. Actualment és membre del Consell de la Cultura de Barcelona.


La Gemma Polo (ella/elli) desenvolupa la seva pràctica artística a cavall entre la música, el teatre, la performance i l’escriptura. Va graduar-see de l’itinerari d’interpretació físic/visual a l’Institut del Teatre de Barcelona i actualment participa com a creadora i intèrpet en dos projectes col·lectius: la companyia de teatre José y sus Hermanas i el grup de música Roba Estesa. A més a més, ha realitzat produccions pròpies com HOMENAJE o Amor Para Plutón (amb l’Alejandro Curiel, El Graner, 2022) i també produccions externes com The Show Must Go On (de Jérôme Bel, Mercat de les Flors, 2015), El Sensespai (de Lara Díaz, Sala Flyhard 2022) o En Lo Alto Para Siempre (de Juan Navarro y Gonzalo Cunill, Teatre Lliure, 2020), paper pel qual va rebre el Premi d'Actriu Revelació en els Premis Teatre Barcelona 2020.

Enllaços

+ Consulta el programa