< Tornar a Artistes

NÚRIA GUIU

Dansa

Biografia

Núria Guiu és coreògrafa i performer amb base a Barcelona. Es gradua a l’Institut del Teatre en dansa clàssica, forma part d’IT Dansa i posteriorment treballa com a ballarina amb companyies com Cullberg Balletten, Gisele Vienne, Carte Blanche Dance Company, Batsheva Dance Company (Kamuyot), Ingri Fiksdal, Jasmin Vardimon, La Veronal, Kobalt Works entre d’altres. És professora certificada de Ioga Iyengar i estudiant del Grau d'Antropologia i Evolució humana a la universitat de la UOC. Ha treballat com a assistent artística de Gisele de Vienne i també com a intèrpret d'algunes de les seves creacions com Crowd o This Is How You Will Disappear.


Des del 2012 s’interessa per la coreografia i indaga en la relació cos-imatge-poder i digitalitat. Likes va ser peça sel·lecionada a la plataforma europea d’Aerowaves 2018, va guanyar una menció especial com a millor actuació de dansa als Premis Ciutat de Barcelona 2018, així com un premi a la millor actuació dins la categoria solo de dansa als Premis de la Crítica 2018 i Premi DansaCat 2020. Els seus nous treballs son Spiritual Boyfriends, estrenat al Festival Grec de Barcelona 2020 i Futuralgia, una peça de grup comisionada per Unusual Symptoms del Dance Theater Bremen estrenada l’octubre 2020.


Núria Guiu ha estat artista emergent de La Caldera les Corts 2020-21, artista associada al Graner de Barcelona durant el període 2021-22 i actualment és artita associada al Mercat de les Flors 2022-23. El maig del 2022 va rebre el Premi Nacional de Cultura pel seu llenguatge artístic i investigació al voltant del cos, la dansa i l'entorn digital.


Enllaços

+ Consulta el programa