< Tornar a Artistes

ANTÒNIA VICENS, MARTA SERRA, CECÍLIA NAVARRO, JUMA BARRATXINA

Poesia

Biografia

Antònia Vicens i Picornell és una autora mallorquina, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, que compta amb una extensa obra publicada al llarg de la seva vida que inclou novel·la, poesia, narrativa breu, contes per a joves i textos periodístics. Va publicar la primera obra, Banc de fusta, amb 25 anys i, un any després va guanyar el prestigiós Premi Sant Jordi amb 39º a l’ombra, una novel·la considerada un dels textos fundacionals de la literatura catalana del darrer mig segle. L’univers mallorquí i els problemes d’equilibri entre el turisme i la conservació del territori és una de les fonts d’inspiració de les primeres obres d’Antònia Vicens; l’agonia de la dictadura, el camí cap a la democràcia, la lluita de la dona per aconseguir un lloc d’igualtat en la societat, per tenir poder de decisió sobre el seu propi cos, per fer valdre la seva intel·ligència, a més d’un gran amor per conservar les paraules autòctones, són els temes que marquen la seva novel·lística.


Marta Serra és graduada en Comunicació i Indústries Culturals i treballa en el món de la llengua. Va començar a escriure poesia amb 18 anys, arran d’una situació personal complicada, i va ser alumna de l’Ateneu Barcelonès. L’any 2020 va guanyar la primera edició del Premi Marta Pessarrodona. 


Cecília Navarro és estudiant d’Estudis Literaris a la Universitat de Barcelona. Ha participat en diversos cursos de teatre al Teatre Sans de Palma de Mallorca i ha assistit a diferents tallers poètics i recitals. Ha conreat l’àmbit teatral amb el text “Lo cutrisme”, recentment guardonat amb el Premi Frederic Roda de Teatre. L’any 2021 va participar en el tercer volum de la Revista Poetry Spam i a la Revista La Tempesta. Ha sigut guardonada amb el 45è Premi de Poesia Catalana Josep M.López-Picó i el Certamen de Poesia i Prosa Poètica de l’Artjove Manel Marí. Aquest 2022 podrà treballar en la II Beca de Poesia Marta Pessarrodona.


Juma Barratxina és poeta i co-creador i impulsor de la Revista Poetry Spam amb Joan Deusa. Ha escrit al pamflet llibertari La Tempesta (Palma, edicions La Calúmnia) i als fanzines Cafès Pendents i Ojo Silva (Valdivia, Xile). El 2021 ha publicat Un estany que vessa amb l’editorial 3i4, guanyador del XLI premi de poesia Senyoriu d’Ausiàs March. El seu imaginari comença al Vallès, s’arrela al Mediterrani i viatja fins a Iran.

Enllaços

+ Consulta el programa