< Tornar a Actualitat

El Límbic omple els carrers de Sitges en la segona edició del festival

Unes 20.000 persones han gaudit d’espectacles i actuacions de disciplines ben diverses
08.05.2023

La confirmació d’un model d’èxit. Així es pot qualificar la segona edició del Límbic, festival impulsat per Òmnium Cultural que aquest darrer cap de semana ha acollit la vila de Sitges. Unes 20.000 persones s’han acostat a gaudir del molt i molt variat que oferia el Límbic: una trentena de propostes de disciplines diverses que han posat de manifest la bona salut de la creació contemporània en català.


La jornada inaugural del Límbic de divendres va arrencar amb els cuplets de Glòria Ribera; un edició especial de Tardeo, l’exitós podcast d’Andrea Gumes, en directe des de Sitges; el Cyberexorcisme de Núria Guiu; l’encontre músico-poètic inèdit entre Maguette Dieng, Carles Rebassa i Laia Carbonell o els concerts a La Fragata de Marina Herlop, Da Souza, Renaldo & Clara i Triquell


Dissabte, el festival va comptar amb reconegudes propostes culturals com la del Col·lectiu Desasosiego amb Un segundo bajo la arena; els monòlegs d’Oyirum, Marc Sarrats i Oye Sherman; el circ de la Cia d’Es Tro; la performance itinerant de les sitgetanes Les Veïnes; o la versió particular del ball de gitanes de l’Agrupació de Balls Populars de Sitges. Tot plegat, un menú variat abans del colofó nocturn, festiu i multitudinari que van ser les actuacions de Mushkaa, Lildami i The Tyets.


Xavier Antich, president d’Òmnium Cultural ha valorat que “l’èxit de la segona edició confirma que el talent creatiu i la cultura en català estan més vius que mai”. “Per això cal seguir reivindicant-la, potenciant-la i trencar totes les barreres per tal que sigui accessible per a tothom”, ha afegit. Aquesta accessibilitat és precisament una de les raons de ser del Límbic, un esdeveniment gratuït i itinerant que, després d’una primera edició a Terrassa, aterra cada any a una població diferent. Enguany, Sitges ha demostrat ésser un encert rotund.  


Comparteix