< Tornar a Actualitat

El català com a llengua de cultura, pal de paller del Límbic

De la poesia als xous de comèdia, passant per propostes de formats innovadors i, és clar, els múltiples concerts
17.04.2023

La llengua és l’eix transversal del Límbic. Per una banda, el festival pretén demostrar la vitalitat de la creació contemporània que, avui, s’expressa en català. Alhora, vol trencar l’hegemonia d’altres opcions (el castellà o l’anglès, per exemple) com a  llengües de cultura, i reivindicar el català com una llengua amb què ho podem fer tot: no només parlar, també crear, imaginar, escriure, actuar, recitar, cantar i gaudir.

  

La llengua és veu, paraula, vers, cos i acció. També dissidència, resistència, hibridació i canvi. Això vol demostrar el Límbic. Per aquest motiu, la poesia té una cabuda especial en la programació, però ben lluny de la forma tradicional de presentar-la: els poetes Carles Rebassa i Laia Carbonell estaran acompanyats i dialogaran amb la música electrònica de Maguette Dieng, de Jokkoo Collective.

Més enllà de la lírica, comptarem amb una mostra del millor humor en català, a càrrec de Marc Sarrats, Oye Sherman i l’activista anticapacitista Oyirum. 


L’espectacle inaugural del Límbic, una producció pròpia del festival, és una de les grans apostes de la programació: la cupletista i show-woman Glòria Ribera farà una intervenció a partir de cuplets catalans remasteritzats amb música electrònica i diversos instruments. Finalment, també és ben rellevant la presència de més de set concerts de música en català, amb artistes de sensibilitats diverses com Triquell, Renaldo & Clara, The Tyets o els mallorquins Da Souza.Comparteix