< Tornar a Actualitat

Triquell, Lildami, Marina Herlop i una trentena més d'artistes, al Límbic

S’ha fet pública la programació de la segona edició del festival, que se celebrarà el 5 i 6 de maig a Sitges
15.03.2023

“El Límbic és la fusió perfecta entre llengua, territori i la màxima expressió de la creació contemporània en català”, ha assegurat Xavier Antich, president d’Òmnium Cultural, durant la presentació del cartell de la segona edició d’aquest festival itinerant de creació contemporània organitzat per l’entitat i que se celebrarà a Sitges el 5 i 6 de maig. “La programació del Límbic reuneix els creadors més destacats, arriscats i trencadors de l’escena contemporània del país”, ha destacat Antich.


El festival fa visible la qualitat i la diversitat de la música en català feta i escoltada pels joves, amb noms com Renaldo & Clara, Lildami i Triquell, que estrenen disc, o els mallorquins Da Souza, entre d’altres. Malgrat aquest dimecres s’ha desvetllat la major part del cartell de la segona edició del Límbic, les properes setmanes s’anunciaran noves incorporacions molt conegudes pel gran públic.


Al festival també s’hi podran veure propostes que van des dels humoristes Marc Sarrats i Oye Sherman, que omplen teatres cada setmana amb els seus monòlegs, passant per la promesa de la dansa experimental, Mabel Olea, o la Premi Nacional de Cultura i coreògrafa Núria Guiu, fins a la jove pianista Marina Herlop, que ha rebut mostres d'admiració de, fins i tot, Björk. També la jove companyia Col·lectiu Desasosiego, que mostrarà l'obra Un segundo bajo a arena, basada en Lorca i guanyadora del premi Moritz 2022 de FiraTàrrega. 


A més, el Límbic té el propòsit de ser un festival que provoqui creacions originals i produccions pròpies, com ho farà la inauguració de la cupletista Glòria Ribera. També vol fomentar la trobada entre artistes que no han treballat mai junts, tal com farà el recital de poesia i música electrònica de Maguette Dieng, Carles Rebassa i Laia Carbonell. I ser motor de certs desplaçaments lingüístics com el de l’Oyirum, que farà en català un dels seus monòlegs feministes i anticapacitistes.


Com a novetat, el Límbic comptarà amb l’especial Tardeo, el podcast de Ràdio Primavera Sound que Andrea Gumes farà en directe amb entrevistes a Quim Carandell (La Ludwig Band), Ikram Bouloum i Clara Peya. 

Comparteix