< Tornar a Actualitat

22.000 persones assisteixen a la primera edició del festival

El Límbic ha donat mostres del talent creatiu del país i que la cultura en català està ben viva, sobretot entre el jovent
29.05.2022

La primera edició del festival Límbic, la cita itinerant de cultura contemporània en català organitzada per Òmnium Cultural, ha tancat amb una participació d’unes 22.000 persones. Tant divendres al centre de Terrassa, com dissabte al parc de Vallparadís, la ciutadania ha sortit al carrer i ha omplert els espais del Límbic, atreta per la cinquantena de demostracions de cultura contemporània celebrades a peu de carrer, gratuïtes i per a tots els públics.


Després d’una primera jornada multitudinària al centre de la ciutat amb una vintena d’activitats com el monòleg d’Oye Polo o els concerts de Ferran Palau i Maria Jaume, el dissabte el festival es va traslladar al Parc de Vallparadís, on des de primera hora i fins ben passada la mitjanit hi havia programades una trentena d’activitats en diversos espais. Entre d’altres, han tingut lloc els recitals de poesia dels guanyadors del Premi d’Honor de les Lletres Catalanes del 2020 i el 2022, Enric Casasses i Antònia Vicens, aquesta última acompanyada de joves poetes locals. Altres activitats de la segona jornada del festival han estat el projecte poètic-musical de Vladivostok, la dupla formada per Maria Callís i Irene Fontdevila, les actuacions dels Minyons de Terrassa, i l’espectacle “La Moreneta”, en què Silvia Albert i Luiz Felipe qüestionen els discursos sobre migració a l’Estat espanyol. També han actuat companyia de teatre Liant la Troca i les de circ Eia i Tub d’Assaig 7’70, i han tingut lloc les actuacions musicals d’Adelaida i la pianista Lucía Fumero. Ja a la nit, han tancat la programació del Límbic 2022, en presència de milers de persones i reivindicant la llengua catalana, els concerts de Galgo Lento, Ginestà i 31FAM, grups destacats del panorama musical en català actual, especialment entre el públic juvenil.

Comparteix