< Tornar a Actualitat

El Comitè Assessor del Límbic

18.05.2022

Una de les particularitats del Límbic és la seva manera de construir una programació de manera col·laborativa i en xarxa. Per diverses raons: primer, per reconèixer la tasca dels altres festivals del país que porten molts anys promovent la cultura i ajudant a la seva expansió. Segon: per un desig d’ampliar el circuit de creació i fer d’altaveu d’aquelles propostes que aterren en un festival en concret i que, més tard, costa de trobar. Tercer: per fer del procés de comissariat una aposta coral i col·lectiva que sàpiga transmetre l’estat actual de la creació que s’expressa en català.


Per aquest motiu, es va proposar de crear un Comitè Assessor format er tres festivals que són una referència pels valors amb què treballen i la manera com configuren una programació que és una cita ineludible al calendari. Ells són: L’Eufònic, festival al voltant de les arts sonores, visuals i digital-performatives que se celebra a Terres de l’Ebre; La Fira Tàrrega, d’arts de carrer; el TNT (Terrassa Noves Tendències), el festival d’arts vives i nous formats. Ells han acompanyat el procés de creació de la programació i, amb la seva expertesa, han aconsellat els comissaris del festival. A ells: moltíssimes gràcies.


Més enllà del Comitè Assessor, la programació s’ha teixit a través de col·laboracions amb altres festivals del territori. Amb la voluntat de reconèixer la tasca que fan, partint de la certesa que lluny del nostre circuit més proper —sigui quin sigui aquest— s’hi fan propostes interessantíssimes, i amb el desig d’activar i potenciar el circuit cultural, hem col·laborat amb festivals i institucions com el CCCB, el Festival Sismògraf, Berdache Gender Art Festival, Errant Itineraris d'Art i Pensament, entre molts d’altres.

Comparteix