< Tornar a Actualitat

Límbic aposta per l’escena musical emergent del país

09.05.2022

Kid Pi, Koalekay, Lil Didi, Joey C, AAA i Bandam poden semblar noms estranys, desconeguts. Però no ho són gens: són els sis membres de la família que és 31FAM, el grup de música referent del trap, dancehall, funky i R&B en català. Amb molt poc temps, han aconseguit crear una sonoritat pròpia on el català conviu amb llengües hegemòniques, com ho són el castellà i l’anglès, en una mescla que els ha dut a ser un dels grups més escoltats en català a les plataformes digitals. Seran al Límbic el 28 de maig, a l’Escenari Vela.

 

Abans, però, podrem escoltar el darrer disc en duet que han enregistrat l’egarenc Galgo Lento i Ariox, Mama, l’amor em dona mal de cap. El seu estil, cuinat a foc lent i auto-denominat “pop de butxaca”, tracta de la quotidianitat i de la precarietat dels joves d’avui. Després de l’èxit “L’estiu amb tu”, aposten novament pel format doble que presentaran al festival.

 

Ginestà també parteix de la quotidianitat per anar més enllà de la politització que travessava els seus últims dos treballs: és l’amor, el que vertebra aquest darrer disc i que demostra que els creadors més joves tenen ganes de repensar les relacions i proposar-ne models alternatius. Suposo que l’amor és això inclou melodies electròniques i sintetizadors, i una posada en escena en què el cos i el ball tenen més protagonisme que mai.

 

Altres noms com Maria Jaume, Ven’nus o Ferran Palau són també exemple de l’aposta de Límbic per donar cabuda a la creació musical emergent del país, i fer d’altaveu d’uns creadors que parteixen de la música per reconfigurar les coordenades del nostre món.

Comparteix